Skoči na glavno vsebino

V torek, 27. 9. 2022, na svetovni dan turizma, smo se udeležile regijskega tekmovanja za 13. Zlato kuhalnico, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju. Letošnji izbrani jedi sta bili ravioli z mesnim nadevom in dodatkom užitnih divjih rastlin in zelišč z omako ter brezalkoholni hladni napitek na osnovi šipkovega čaja.

Tudi naša šola se je prijavila na omenjeno tekmovanje. Kuharsko ekipo smo sestavljale Julija, Teja, Hana in Elza. Za oblikovanje in ilustracijo menija pa je poskrbela Lili. S pripravami smo pričele že med poletnimi počitnicami, kuharske tehnike in veščine pa smo izboljševale vse do izvedbe regijskega tekmovanja, na katerem smo za pripravljeno jed in napitek osvojile zlato priznanje. S tem smo se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo v mesecu novembru potekalo v Laškem.

Kuharske mojstrice Teja, Hana, Elza in Julija z mentorico Moniko

(Skupno 414 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost