Joomla Template by Create Website

PODJETNIŠKI KROŽEK


PODJETNIŠKI KROŽEK NA OŠ PODČETRTEK
6. 9. 2015
g3
Podjetniški krožek je oblika delavnic, ki se bodo izvajale skozi celotno šolsko leto. Ne gre za klasično poučevanje podjetništva, ampak se učenci s pojmi podjetništva seznanijo preko različnih iger.

Delavnice so prilagojene tako, da v veliki meri potekajo skozi verbalno komunikacijo, igro, risanjem, predstavitvijo lastnih stališč, pogovor in diskusijo ipd. Učenci bodo pridobili kompetence iskanja priložnosti za izboljšave, načine ustvarjanja idej in osnove njihovega ocenjevanja.

Krepili bodo komunikacijske veščine in sposobnost dela v skupini. Izjemno pomembna bo sposobnost drugačnega, divergentnega razmišljanja, ki presega standardne okvire učnih načrtov. V tem kontekstu bo vključena vrsta tehnik, ki bodo k temu pripomogle, npr.: igranje vlog, spodbujanje domišljije in fantazije, perceptivne rotacije, naloge spreminjanja vsebin ipd. Obenem pa je za uresničitev idej nujna sposobnost poguma, vztrajnosti in podjetniške usmerjenosti. 
Z ustvarjalnostjo je podobno kot z različnimi talenti. Marsikdo ima talent za glasbo, umetnost, organizacijo, vendar je to premalo. Če nimamo ustrezne izobrazbe, če nismo talenta razvili, ne moremo biti profesionalni. Podobno velja za ustvarjalnost. Nenehno se moramo truditi in iskati sveže, drugačne, nenavadne ideje ter razmišljati neformalno.

 Stran ureja: Sašo Oberski