Joomla Template by Create Website

                    

TEDEN VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA

 

TVU znak                        

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema.

V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana 'Slovenija, učeča se dežela'.

Izvedli bomo druženje treh generacij, priključili se bomo projektu "Skupaj smo večji", osmošolci se bodo učili učenja tujega jezika, spoznali običaje po svetu in nevarnosti pitja energijskih napitkov.

                                                                                                               Prispevek dodala Eva Cankar

 

Športni dan DRUŽENJE GENERACIJ

V soboto, 13. maja 2017 smo izvedli dan šole, ki ga obeležujemo v spomin na tragičen dogodek, ki se je zgodil 10. maja 1945, ko so nemški vojaki v Podčetrtku ustrelili tri krajane, med katerimi je prav tako bil ravnatelj naše šole. Ta dan smo preživeli športno, v duhu druženja vseh generacij. Pohodniki so se odpravili peš od matične šole proti podružnični šoli Pristava pri Mestinju veliko število kolesarjev pa je kolesarilo po lepo urejenih kolesarskih stezah. Ob koncu prireditve sta gospa ravnateljica Sonja Švajger in župan občine Podčetrtek gospod Peter Misja najštevilčnejšim družinam podelila knjižne nagrade.

 DSC0410                 DSC0507               IMG 4610

 

Projekt SKUPAJ SMO VEČJI

Pridružili smo se projektu SKUPAJ SMO VEČJI, katerega namen ni bil le sestaviti največjo risbo na svetu in jo vpisati v Guinnesovo knjigo rekordov, ampak tudi dati učencem izkušnjo, da lahko s sodelovanjem dosežemo več kot bi lahko dosegli sami. Prav tako smo jim želeli pokazati, da lahko tudi iz majhne Slovenije pridejo velike zgodbe.                                                                                                

Tako so v mesecu maju učenci od 1. - 5. razreda matične in podružnične osnovne šole z različnimi tehnikami risali človeško figuro.

                                                                                                             Prispevek dodala: Eva Cankar

20170413 114608 1                20170413 122739                 20170413 114638

20170413 122747                 IMG 5553                IMG 5555

                                         IMG 5558               IMG 5560

                                                                                                           

UČENJE TUJEGA JEZIKA

v ponedeljek, 22. 5. 2017 smo oddelčno uro namenili učenju. Najprej so učenci nanizali nekaj slabih učnih navad. Pogovorili smo se o pomenu in značilnostih dobrega načrtovanja učenja (odmori, časovna razporeditev,...). Opozorila sem jih na pomen in značilnosti dobrega učnega okolja (urejenost, stalnost,..).

Nekaj časa pa smo prav tako namenili učenju tujega jezika. Izpostavila sem redno pisanje domačih nalog, saj s tem utrdijo v šoli obravnavano učno snov.

                                                                                                                      Prispevek dodala: Eva Cankar

ENERGIJSKI NAPITKI

V ponedeljek, 5. 6. 2017, je učence 8. a razreda obiskala gospa Magda Sep iz ZD Rogaška Slatina. Predstavila je nevarnosti pitja energijskih pijač, kot so zastrupitev, dehidracija in pospešen srčni utrip.

Opozorila je na pomembnost pitja ustrezne količine tekočine, predvsem vode, saj je le-ta dobra za naše počutje in zdravje.

Ob koncu ure  je še učence opozoria na ustrezno zaščito pred škodljivimi učinki sončnega sevanja.

                                                                                                                      Prispevek dodala: Eva Cankar