Joomla Template by Create Website

1. TV MESEČNIK OŠ PODČETRTEK
12. 10. 2017

Pozdravljeni!
V okviru izbirnega predmeta MULTIMEDIJA so osmošolke: Daša, Kaja, Martina, Maša, Sabina in Živa ustvarile prvo informativno oddajo na naši šoli. Poimenovale so jo TV Mesečnik, ki prikazuje le delček razgibanega in bogatega ustvarjalnega življenja naše šole v septembru. Za snemanje so uporabljale računalniško tablico iPad in kamero Canon Legria HF 200, pri videomontaži pa jim je malce pomagal učitelj. Nekaj fotografij in podatkov so pridobile iz naše spletne strani in od učiteljev. Glede na prvi izdelek, ki so ga ustvarile, lahko rečemo, da so punce res prave. Poglejte TUKAJ.

Prispevek dodal: Darko Pepevnik 

MNOŽIČNI TEK ZA OTROKE
6. 10. 2017

IMG 4342Naša šola in vrtec sta se pridružila akciji Atletske zveze Slovenije, s katero spodbuja otroke k atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Gre za najbolj množičen tek otrok, ki se ga je udeležilo več kot 15.000 najmlajših iz celotne Slovenije. Za 50 otrok našega vrtca in 68 učencev prve triade smo izvedli tek na 200m, ki je tudi uradna atletska disciplina na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih.

FOTOGALERIJA

Prispevek dodal: Borut Pihlar

SEDMOŠOLCI V CŠOD
Kranjska Gora; 18. - 22. 9. 2017

DSC 3813Sedmošolci OŠ Podčetrtek so od 18. 9. do 22. 9. 2017 doživeli bogat naravoslovno-tehniški-športni teden v CŠOD Kranjska Gora. Objavljamo nekaj vtisov (vzeto iz konteksta) sedmošolk (Benja, Keni, Sara L., Sara K., Tea, Vanesa), ki so takole strnile svoja doživetja:
Pred CŠOD se nam je mudilo, da se je za nami kar kadilo. Copate smo sezuli, se v čevlje preobuli, se toplo oblekli, pol kufra oblačil na sebe navlekli. Dež en dan padal je, zato so marele prav prišle. S kolesi do muzeja v Mojstrani smo šli in si tam slovensko planinstvo ogledali. Na pohodu v Zelencih in TNP smo bili, z vesli smo se v kanujih na jezeru Jasna špricali. Res smo se lepo imeli, veliko vsega v učilnici na prostem doživeli.

FOTOGALERIJA

                                                                                          Prispevek dodala Bernarda Ošlak

SPREJEM PRVOŠOLCEV
1. 9. 2017

IMG 3312

Prvi šolski dan, pomemben in nepozaben dan za vse otroke in njihove  starše. To je začetek nečesa čisto novega. Zato je bil dan poln vznemirjenja, pričakovanj, dvomov, radovednosti, veselja...
Šolski prag je prestopilo sedemindvajset živahnih prvošolčkov, polnih radosti in igrivosti. Skupaj s starši so se zbrali v učilnici, kamor sta jih prišla pozdraviti tudi  ravnateljica, gospa Sonja Švajger in župan, gospod Peter Misja, ki je prvošolčke obdaril s knjigo. Pomembne napotke za varno udeležbo v prometu je učencem in staršem podal tudi policist, gospod Marko Krč. Da je bil dan popoln, so se posladkali še s slastno torto. Domov so odšli vsi nasmejani in zadovoljni.

FOTOGALERIJA

Prispevek dodala: Darja Žlender

PRIREDITEV OB DNEVU DRŽAVNOSTI
23.6.2017

IMG 1721V petek, 23.6.2017, smo s kulturno prireditvijo obeležili slovenski državni praznik Dan državnosti. Ob tej priložnosti smo se tudi poslovili od šole in se veselili počitnic.

 

 
FOTOGALERIJA

Pripevek dodala: Anita Skerbiš