Joomla Template by Create Website

PRIREDITEV OB DNEVU DRŽAVNOSTI
23.6.2017

IMG 1721V petek, 23.6.2017, smo s kulturno prireditvijo obeležili slovenski državni praznik Dan državnosti. Ob tej priložnosti smo se tudi poslovili od šole in se veselili počitnic.

 

 
FOTOGALERIJA

Pripevek dodala: Anita Skerbiš

SPREJEM KOŠARKARJEV PRI ŽUPANU
8. 6. 2017

DSC 3214Za uspehe na letošnjem šolskem tekmovanju košarkarski Superšolar je župan občine Podčetrtek Peter Misja sprejel osemnajst učencev, ki so zastopali barve naše šole v konkurenci mlajših in starejših učencev. Obe ekipi sta se prebili na zaključni turnir štirih najboljših šol, mlajši učenci so tekmovanje zaključili kot drugi, starejši pa kot četrti. Župan je pohvalil šolerje za njihov uspeh in jim v dar izročil športne torbe.


FOTOGALERIJA

Prispevek dodala: Borut Pihlar in Boštjan Šelekar

EKSKURZIJA NA DUNAJ – UČENJE ZA ŽIVLJENJE
30. 5. 2017

20170530 101134Učenci, ki obiskujemo izbirni predmet nemščina smo se tudi to šolsko leto podali čez planke. Tokrat nas je pot peljala na Dunaj. Skozi cvetoče vrtove dvorca Schönbrunn smo se sprehodili do živalskega vrta. Ogledu živalskega vrta je sledila vožnja po znamenitem Ringu. Sprehodili smo se po mestnem središču in si ogledali tamkajšnje znamenitosti in občutili utrip mogočne prestolnice. Privoščili smo si sladoled in opravili manjše nakupe. Dobre volje smo se podali proti domu. Naše popotovanje smo zaključili v restavraciji McDonald's, kjer smo  poskrbeli še za naše brbončice. 


FOTOGALERIJA

Prispevek dodala: Simona Gobec Drofenik

KULTURNI DAN SLOVENSKA KOROŠKA IN CELEIA - MESTO POD MESTOM
26. 5. 2017

20170526 145008Z učenci 6. in 7. razredov smo v petek, 26. 5. 2017 obiskali rudnik v Mežici, Kotlje in si ogledali razstavo Celeia - mesto pod mestom. 
S pravim rudarskim vlakom smo se popeljali v osrčje rudnika svinca in cinka. Globoko pod površjem smo se sprehodili po muzejski poti, na kateri smo se seznanili z zgodovino rudarjenja in življenjem naših rudarjev skozi čas.
Nad Kotljami na Preškem vrhu smo si ogledali Prežihovo bajto, ki je od leta 1979 spominski muzej slovenskega pisatelja Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca (1893 – 1950). Bajta je značilna koroška stavba malega kmeta »bajtlerja«, ki nas je z urejeno notranjostjo spomnila na značilno okolje Prežihove mladosti, o Prežihovem delu pa v bajti pričajo življenjepisne in leposlovne drobtinice.
Še posebej nas je navdušila razstava Celeia - mesto pod mestom.  Razstava je namreč doslej največja predstavitev ostankov rimske Celeje »in situ«. 

FOTOGALERIJA

Prispevek dodala: Simona Gobec Drofenik

27. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT
29. 5. 2017

DSCN299427. Nacionalni otroški parlament na temo »Otroci in načrtovanje prihodnosti« je potekal v ponedeljek, 29. 5. 2017, v Državnem zboru RS. Dogodka so se udeležili Pia Drofenik, Tea Mavračić in Alen Leon Milčevski.
Letos je v Otroškem parlamentu od začetka šolskega leta sodelovala skoraj polovica vseh osnovnih šol v Sloveniji in približno 3000 učencev in učenk. 

RTVSLO, INFODROM

 
FOTOGALERIJA

Prispevek dodala: Simona Gobec Drofenik

Preberi več