Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 3. 12. 2020, so imeli osmošolci kulturni dan, v petek, 4. 12. 2020, so se z istimi vsebinami srečali tudi devetošolci.

Učenci so dopoldne preživeli v družbi najstnika Gašperja. Poslušali so radijsko nadaljevanko, ki je nastala po predlogi pisatelja Vinka Möderndorferja, Kot v filmu. Njegov istoimenski roman je prejel več priznanj in nagrad – modro ptico, večernico, desetnico, zlato hruško, sprejet pa je bil tudi v projekt Rastem s knjigo. Nadaljevanka v osmih delih je nastala v produkciji Uredništva igranega programa Radia Slovenija, kjer so zapisali: »Režiser nadaljevanke Klemen Markovčič  je s premišljenim režijskim jezikom zasnoval čisto, poetično in gibko zvočno pripoved z željo, da bi tako v estetskem kot pripovednem smislu najbolj nazorno nagovorila zdajšnje generacije zgodnjih najstnikov.«

Učenci so po poslušanju poustvarjali.

Po zanimivih Gašperjevih dogodivščinah in po pisanju povzetkov, svojih zgodb, razmišljanj ali risanju so se učenci lahko odpravili na poljubno izbran virtualni sprehod po slovenskih kulturnih ustanovah ali pa so si ogledali virtualno razstavo slovenskega slikarja Ivana Kosa.

Preživeli so pestro kulturno obarvano dopoldne. Bil je ta veseli dan kulture!

Besedilo: Špela Mrkša, prof.

(Skupno 650 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost