TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju učenja in izoraževanja. Projekt uspešno že od leta 1996 usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov iz celotne države. Z njim želijo opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v svojem življenju sprejema.V letošnjem šolskem letu se bo tudi naša šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu.

Na matični šoli vodi projekt učiteljica Eva Cankar. Na podružnični šoli vodi projekt učiteljica Simona Gobec Drofenik.

Več…

PODRUŽNIČNA OŠ PRISTAVA PRI MESTINJU

V letošnjem šolskem letu se bo tudi podružnična šola z različnimi prireditvami in dogodki priključila projektu in s tem prispevala k udejanjanju njenega slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.
Izvedli bomo druženje treh generacij, učenci bodo spoznali in se tudi igrali stare igre, kot so se igrale nekoč. Kamenčki, “Am salam”, “Mamica, koliko je ura?”, “Voziti šajtrgo”… Poustvarili bodo tudi svojo žogo iz starih nogavic.
V okviru delavnice »Pisava skozi čas«, bodo učenci spoznali stare pisave in pomen pisanja.  Za kaj še, razen za klice, lahko uporabljamo mobilni telefon, pa bodo starejši spoznali na delavnici »Babica in dedek ter mobilni telefon«.

Projekt vodi učiteljica Simona Gobec Drofenik.