Skoči na glavno vsebino

V sredo, 12. 12. 2018, so otroci Vrtca in Osnovne šole Podčetrtek ter podružnice v Pristavi pri Mestinju pripravili že 7. tradicionalni dobrodelni koncert “Otroci za otroke”, ki se ga je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. “Dobroto je treba deliti in vrniti, kar ni težko, saj skupaj laže rastemo,” so v en glas zaklicali otroci na koncertu, ki je potekal s to vodilno mislijo.

” Skupaj delamo našo šolo dobro in drugačno. Vi nam vlivate pogum, da si dovolimo izstopati,” se je predsedniku republike in občinstvu zahvalila ravnateljica Sonja Švajger. Otroke in obiskovalce koncerta je pozdravil tudi Peter Misja, župan Občine Podčetrtek. “Skupaj bomo laže premagovali težave in posebej pomembno se mi zdi, da se tega na svoj način zavedajo tudi naši otroci,” je z besedami občudovanja v slavnostnem nagovoru dejal predsednik Pahor.

»Naša država je utemeljena na socialni povezanosti in vaše delo je vzgoja za dobre ljudi, saj mladim privzgajate občutek za pomoč drug drugemu,” se je v imenu države in ljudi predsednik republike zahvalil ravnateljici za njena prizadevanja in ji v znak hvaležnosti in občudovanja podaril zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, z željo, da na šoli nadaljujejo z dobrodelnimi dejavnostmi.

Tradicionalni koncert je osrednja občinska kulturna prireditev, na kateri nastopajo vsi otroci. Tudi letošnji je bil namenjen zbiranju sredstev za šolski sklad, s katerim bodo pomagali učencem iz socialno šibkejšega okolja ali posebej nadarjenim otrokom, z delom sredstev pa pokrili stroške šolskih in obšolskih dejavnosti. Ob robu koncerta so pripravili dobrodelni bazar, na katerem so prodajali izdelke, ki so jih izdelali otroci sami. Predsednik republike je za dobrodelni bazar podaril tri ročno izdelane punčke iz blaga.

Vir: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/22D78EF4C6FBCC83C1258361006CCE72?OpenDocument

Foto: Borut Pihlar, Gašper Rebernik
Video: Blaž Fistrić, 8. a

 

(Skupno 392 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost