Skoči na glavno vsebino

Na pobudo nadobudnih devetošolcev OŠ Podčetrtek, smo pet vedoželjnih učencev tudi letos prijavili na projekt Veselje do znanosti.

Projekt že štirinajsto leto zapored organizira Gimnazija Celje – Center, ki se zaveda, da se ne učimo samo, da bi vedeli, temveč da lahko svoje znanje tudi koristno uporabimo v praksi.

Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v slovenskem prostoru, ni bilo srečanja mogoče izpeljati v živo, in je le-ta potekal na daljavo, v torek, 1. 2. 2022. V uvodnem delu video-srečanja so tekmovalci poslušali interviju s slovenskimi znanstvenicami. Nato je sledil ogled predstave o Marii Curie. Ekipo naše šole so sestavljali Nina, Lara, Aleksej, Pavel in Rok. Vsak posameznik se je po obeh aktivnostih pomeril v reševanju dveh kvizov. Na kvizu o eksperimentih se je med vsemi sodelujočimi odlično odrezal Aleksej Ivačič Kolar, ki je dosegel prvo mesto. Na tretje mesto pa se je uvrstil Rok Govedič. Za izkazano znanje učencema iskreno čestitamo.

Nadaljnji izziv učencem predstavlja izvedba eksperimentov (https://veseljedoznanosti.gcc.si), ki jih učenci lahko izvedejo tudi sami, v svojem (domačem) okolju.

Že Albert Einstein je nekoč rekel: “V teoriji ni razlike med teorijo in prakso, v praksi pa je!”

Mentorica: Petra Mirt

Foto: Monika Dobravc

                      

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost