Skoči na glavno vsebino

OŠ Podčetrtek že vrsto let sodeluje pri projektu Turizmu pomaga lastna glava, ki poteka v organizaciji Turistične zveze Slovenije in Zavoda RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami. Omenjeni projekt je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Njegova vsebina je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Letošnja tema je Voda in zdravilni turizem, s katero so želeli udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Ekipa iz OŠ Podčetrtek, ki jo pod mentorstvom Mihele Juričan in Simone Gobec Drofenik letos sestavljajo Makalonca Bovha, Lara Košir, Nina Mihailović, Matic Plevnik in Gaja Zupan, se je znova odlično odrezala in na turistični predstavitvi v Mercator centru v Velenju prejela zlato priznanje. Sedaj jih čaka še zaključna turistična tržnica v Mercatorjevem centru v Mariboru, kjer bo 5. maja 2022 potekal zaključek festivala TPLG.

Za uspešno mlado ekipo in mentoricama stojijo še strokovni in tehnični sodelavci, lokalni turistični ponudniki in društva, starši ter prijatelji, ki so prispevali h končnem uspehu.

Besedilo: Mihaela Juričan

Fotografije: Borut Pihlar

(Skupno 386 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost