Skoči na glavno vsebino

Letošnje sodelovanje v projektu je zaradi epidemije potekalo malce drugače. S policistom PP Šmarje pri Jelšah, g. Markom Krčem smo sodelovali preko aplikacije ZOOM, kjer smo spoznavali različne teme. Konec šolskega leta pa je bil vseeno ugoden, da smo si lahko v Mariboru ogledali Policijsko postajo vodnikov službenih psov in konjenikov.

Najprej so nas prijazno sprejeli uslužbenci vodnikov psov, ki so nam prikazali opremo za usposabljanje in, na nam primeren način, samo vadbo s psičko, ki je za vsako ustrezno reakcijo, dobila nagrado, igro. Oprema je bila prav posebna, še posebej je učence navdušilo oblačilo, v katerega se oblečejo policisti ob vadbi. Sam policist pa je bil zelo prijazen, a hkrati odločen, kar službeni psi tudi potrebujejo. V Kamnici so nam predstavili konje, ki morajo imeti, za delo v policiji, poseben značaj in temperament ter ustrezno višino. Enega izmed učencev so oblekli v ustrezna oblačila in ga posadili na konja. Spoznali smo različne objekte, ki so potrebni za vadbo policijske konjenice.

Sledil je sprehod skozi Maribor in ogled nekaterih znamenitosti. Dan smo zaključili s sladoledom in spoznanjem, da je delo policista zelo pomembno in zanimivo.

Zahvaljujemo se Občini Podčetrtek, ki nam je omogočila izvedbo, in PP Šmarje pri Jelšah, ki spodbuja projekt.

Besedilo: Antonija Vodeb

Foto: Antonija Vodeb, David Ivačič

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost