Skoči na glavno vsebino

Letošnji konec šolskega leta je, zaradi koronavirusa, za petošolce malo drugačen kot do sedaj. Namesto na plavanje, so se učenci odpravili na pohod na Rudnico.
Zjutraj smo si razdelili malico in se v dolgi koloni odpravili proti cilju- STOLP ZDRAVJA IN VESELJA. Pot nas je vseskozi vodila skozi gozd, kjer smo opazovali naravo, poslušali ptičje petje, manjkalo pa ni tudi dobre volje in spodbude, ki so jo nekateri res potrebovali. Vsi smo bili zelo vztrajni, čeprav je nekaterim že kar primanjkovalo moči za zadnji vzpon. Močno utrujeni smo si pod stolpom po planinsko privoščili malico in kaj hitro so bili učenci pripravljeni za razredno praznovanje v naravi. Najbolj pogumni so se povzpeli po stopnicah na vrh stolpa, kjer nas je pričakal prekrasen pogled na bližnjo in daljno okolico. Pot v dolino je bila manj naporna, na poti nazaj smo si ogledali še zunanjost gradu Podčetrtek in se mimo grajske kašče vrnili proti šoli.  Za konec jih je čakalo sladko presenečenje, osvežilen sladoled, ki nas je spomnil na morje, na to, da je poletje tu in da se bližajo počitnice.
Kljub napornemu dnevu, smo preživeli prijeten dan v naravi, se razgibali, nadihali svežega zraka, se družili in se nasmejali in tako postali še bolj povezani.

foto: Borut Pihlar

 

(Skupno 865 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost